Over mondmaskers en handschoenen en hoe ze te gebruiken

Mondmaskers en handschoenen worden veel gedragen in deze coronatijden. Overbodig in veel gevallen en vaak ook foutief gebruikt. Hoe ga je er op een correcte manier mee om? Daarover gaat dit filmpje. 

Om naar de supermarkt te gaan, zijn

een mondmasker en handschoenen

NIET nodig.

Steeds vaker zie je gewone burgers op straat of in de supermarkt rondlopen met mondmasker op en handschoenen aan. Eerst en vooral willen we vanuit de Opleiding Verpleegkunde Thomas More Mechelen nog eens benadrukken dat dit NIET nodig is. “Wanneer mensen met niet-gewassen handen aan hun mondmasker prutsen of het op- en afzetten, lopen ze zelfs meer risico om besmet te worden”, zegt ook viroloog Steven Van Gucht.

We kunnen het niet genoeg benadrukken: afstand houden en de handen grondig wassen met water en zeep na het bezoek aan de supermarkt, volstaan als hygiënische maatregelen.

Wil je TOCH een mondmasker en/of handschoenen dragen, dan is het belangrijk om dit op een correcte manier aan en uit te doen. Zo niet werk je besmetting eerder in de hand, dan dat je die voorkomt. Hoe moet het dan wel? Bekijk het filmpje!

Video afspelen
Posts created 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven